1. Новини
  2. Volkswagen Caddy във вариант eHybrid
30.08.2024
Новини от Volkswagen

Volkswagen Caddy във вариант eHybrid

Наред с новите версии TSI и TDI с бензинови и дизелови двигатели и предно предаване, на разположение вече са и изцяло новите plug-in хибридни варианти на Caddy и Caddy Cargo.

Caddy eHybrid


Caddy разширява гамата си с нови задвижващи агрегати, включително plug-in хибриден вариант, базиран на 1,5-литров TSI двигател с мощност от 85 кВт. В комбинация с електродвигател, системната мощност на Caddy eHybrid достига 110 кВт и осигурява въртящ момент до 350 Нм.

Благодарение на батерия с капацитет 19,7 кВтч, автомобилът може да изминава до 122 км изцяло на електрическа тяга, което позволява движение с нулеви локални емисии, особено полезно в градски условия или зони с ограничен достъп. Шофьорите могат лесно да избират кога да използват електрическия режим чрез сензорния екран, което предоставя гъвкавост по време на пътуването.

Батерията на хибридната система може да се зарежда както в домашни условия чрез стенни зарядни устройства с мощност до 11 кВт, така и на обществени бързозарядни станции с мощност до 50 кВт. Пътническата версия на Caddy eHybrid достига максимална скорост от 183 км/ч, докато лекотоварната версия Cargo достига 181 км/ч.

Автомобилът се предлага в различни конфигурации, включително петместен пътнически ван и двуместна Cargo версия, както и като удължен Maxi вариант с капацитет до седем души.

Caddy%20eHybrid
Caddy%20eHybrid

Всички версии на Caddy eHybrid са оборудвани с шестстепенна трансмисия с два съединителя, осигуряваща оптимална комбинация от динамично електрическо задвижване и мощен TSI бензинов двигател, което гарантира висока енергийна ефективност и възможност за движение без локални емисии. Това е особено полезно в централните градски части, където могат да бъдат наложени ограничения за достъп в бъдеще.

Новите модели на Caddy с класически двигатели с вътрешно горене също са на разположение за поръчка. Версията TDI с предно предаване и мощност 75 кВт използва шестстепенна механична предавателна кутия, докато вариантите с мощност 90 кВт са оборудвани със седемстепенна трансмисия с два съединителя. Бензиновият двигател TSI с мощност 85 кВт също предлага избор между механична или автоматична трансмисия с два съединителя.

Оборудването на новия Caddy Cargo за 2025 година е значително подобрено с множество модерни системи за асистенция на водача. Стандартното оборудване включва изцяло цифрови показания на контролните прибори, система за динамично разпознаване на пътни знаци, круз контрол, система за контрол на дистанцията при паркиране и усъвършенствана функция за следене на сънливост и концентрация на водача. Допълнително са добавени странични въздушни възглавници, система за следене и предотвратяване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, както и мултифункционален волан.

Благодарение на тези нови технологии и мерки за безопасност, Caddy Cargo на Volkswagen Лекотоварни автомобили постигна още по-престижна позиция в класацията на Euro NCAP за лекотоварни автомобили, като през юни 2024 година беше отличен с най-високата оценка Platinum.

За персонална консултация, на линия за вас са нашите опитни търговци, които ще ви съдействат с избора и покупката на най-подходящия автомобил спрямо вашите нужди.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.